Обяви » Малки обяви » Екскурзия Париж Франция без нощен преход за София - Обява № C7203

PATEKI.bg преустановява дейността си на 5 Май 2018 г. поради липса на допълнително финансиране.

Молим да ни извините за причиненото неудобство.
 PATEKI.BG
 Малки Обяви  Малки Обяви
Потребител: Анонимен | Вход | Регистрация
Добави обява
» Обяви по категории
» Всички обяви
» Избрани обяви


Добави в избрани Добави в избрани
Изпрати на приятел Изпрати
Отпечатай Отпечатай
Екскурзия Париж Франция без нощен преход
Словения/Блед, Страсбург, Реймс, Париж, долината на р. Лоара / Шамбор и Блоа, Фонтенбло, Версай, Мон Сен Мишел, Бордо, Тулуза, Каркасон, Монпелие, Ним, Арл, Екс ан Прованс, Кан, Ница, Монако, Монте Карло, Верона, Загреб

14 Дни/13 Нощувки
Автобус
31.07.2013 г.
Екскурзия Париж Франция без нощен преход

1 Ден: 900 км
София – Словения
Отпътуване от София 6.30 ч. Възможност при мин. 17 туристи за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане в Словения. Настаняване в хотел в района на Блед, известен курорт в Словения около едноименното езеро. Нощувка в Словения.

2 Ден: 740 км
Словения – Страсбург
Закуска. Отпътуване за Франция. Пристигане привечер в Страсбург, главен град на Провинция Елзас и пристанище на р. Рейн. Нощувка в района на Страсбург.

3 Ден: 490 км
Страсбург –Реймс - Париж
Закуска. Тур. програма в Страсбург: Разходка с корабче по р. Рейн до живописния квартал Малка Франция и покрития мост на Реката, Двореца на Руан, сградите на Европейския Парламент и Съвета на Европа; Разглеждане на Страсбургската Катедрала. Около обяд отпътуване за Реймс, забележителен и изключително важен за историята на Франция град, намиращ се в регион Шампан-Ардени. Разходка в центъра на Реймс и посещение на Реймската катедрала, в която са извършвани кралските коронации. Пристигане вечерта в Париж. Настаняване в хотел. Нощувка в Париж.

4 Ден:
Париж
Закуска. Панорамна обиколка до обяд на Париж с автобус: Левия и Десния бряг на р. Сена, Мостовете над реката - Понт Ньоф, Александър и др., Института по ботаника, Арабския Институт, Монетния Двор, Френската Академия, Остров Ла Сите, Нотр Дам, Съдебната палата, Латинския квартал, Сорбоната, Пантеона, Люксембургската градина с Двореца, Консиержери, Халите, Културния център Помпиду, Площад Пигал, Мулен Руж, Монмартър и Сакре Кьор, Операта Гарние, Площад Вандом с Траяновата колона и паметника на Наполеон, Ул. Риволи, Лувъра, Парламента, Площад Конкорд, Градините на Тюйлери, Дом на Инвалидите с гроба на Наполеон, Двореца Шайо и Трокадеро, Триумфалната Арка (само с предварителна заявка и допълнително заплащане), Шанз Елизе, Дефанс – футуристичен квартал, наподобяващ Манхатън, Марсово Поле, Айфеловата Кула . Посещение на Айфеловата кула индивидуално или групово (само с предварителна заявка). Следобяд свободно време. Вечерта Разходка с корабче по Сена - Рaris by night Нощувка в Париж.

5 Ден:
Париж
Закуска. Свободно време за посещение на музеи по интереси: Лувъра - най-известния в света музей за изобразително изкуство, Орсе - Музей на модерното изкуство. Нощувка в Париж.

6 Ден: 140 км
Париж – по желание Фонтенбло
Закуска. Свободно време за посещение на музеи по интереси или по желание еднодневна екскурзия до Фонтенбло (с допълнително заплащане 15 евро при мин. 20 туристи). Отпътуване за Фонтенбло и посещение на двореца – бивша резиденция на френските крале. Нощувка в Париж.

7 Ден: 420
Париж – по желание долината на р. Лоара / Шамбор и Блоа
Закуска. Свободно време за посещение на музеи по интереси или по желание еднодневна екскурзия (с допълнително заплащане 25 евро при мин. 20 туристи) по долината на р. Лоара, най-дългата река на Франция и посещение на два от нейните най-известни дворци. Отпътуване рано сутринта. Посещение на Шамбор, Най-величествения на р. Лоара ловен дворец на Франсоа I по проект на Леонардо да Винчи; Посещение на Блоа, любимия дворец на Мария Медичи, известен с нейната стая на отровите. Връщане в Париж вечерта. Нощувка в Париж.

8 Ден: 410 км
Париж – Версай - Мон Сен Мишел
Закуска. Отпътуване за Версай: Посещение на известния дворец, постороен по времето на Луи ХIV. Отпътуване за Мон Сен Мишел, загърнат в древни легенди остров в Ламанша в залива Сен Мало в Северозападна Франция – регион Долна Нормандия , величествен и мистичен ансамбъл на манастир, църква, параклис, наблюдателни кули, накацали едно над друго върху малка скала в океана. Нощувка в района на Мон Сен Мишел.

9 Ден: 550 км
Мон Сен Мишел – Бордо
Закуска. Тур. програма в Мон Сен Мишел. Като продължение на островърхите скали се издига манастирът Св. Архангел Михаил, овенчан с шпил и фигура на ангел, а долу- в подножието на скалата е старинното градче с малкото си останали от бурите къщи, повечето от които днес превърнати в магазини. Островчето е високо 80 м, а обиколката му е приблизително 8 км, то е мястото с най-силни приливи и отливи в цяла Европа. Свързано е с материка с много дълъг и тесен като пътека провлак. Отпътуване за Бордо. Нощувка в района на Бордо.

10 Ден: 500 км
Бордо – Тулуза – Каркасон – Монпелие
Закуска. Разглеждане на Бордо, пристанищен град в Югозападна Франция, център на регион Аквитания, разположен на двата бряга на р. Гарона, известен с едноименното червено вино, а оттам и едноименния цвят. Девизът на града е „Lilia sola regunt lunam undas castra leonem“ от латински и означава „Лилията сама управлява край луната, вълните, замъка и лъва“.Спирка за кратко разглеждане в центъра на Тулуза, разположен на р. Гарона, В Югозападна Франция, административен център на регион Юг-Пиренеи, третият университетски градвъв Франция след Париж и Лион. Отпътуване за Каркасон, разположен в историческата провинция Лангедок, днес региона Лангедок-Русийон. Туристическа програма в Каркасон, най-известната крепост на еретиците през средновековието – катари и албигойци, наследници на богомилите. След тяхното унищожение през 13 в. градът преминава във владение на френските крале, разширен и отново укрепен. Разглеждане на т.нар. “Горен град”: двойната крепостна стена (стените на Каркасон - са изключителен образец на военна архитектура. Това са най-дългите стени в Европа (близо 3 км), приказна смесица от кулички, наблюдателници, назъбени парапети на бойни кули и подвижни мостове, чийто строеж започва през 7 век), Нарбонската порта, Замъка на графовете, базиликата Св. Назар. Нощувка в района на Монпелие.

11 Ден: 320 км
Монпелие – Ним – Арл– Екс ан Прованс – Кан / Ница
Закуска. Туристическа обиколка на град Ним, една от перлите на Прованс: еспланадата Де Гол с фонтана Прадие, древноримските арени, пл. на Пазара, капелата на Йезуитите, катедралата, пл. на зеленчуковия пазар, пл. на Часовника, “Квадратната къща” – най-запазеният античен храм във Франция, парка с храма на Диана. Свободно време. Разглеждане на Арл, пристанище от времето на древните римляни, разраснал се във важен религиозен център през Средновековието, днес привлича туристите с великолепните си паметници от всички епохи: разглеждане на древноримските арени, античния театър, църквата св. Трофим, кметството, площада на Форума, римския криптопортик, музейния комплекс посветен на Ван Гог, разположен в бившата болница, където великият художник е пребивавал и която е рисувал. Отпътуване за Екс ан Прованс (Aix-en-Provence), древен град, през 15 в. е седалище на графовете на Прованс и най-вече Добрия крал Рьоне, родно място на Пол Сезан, градът е запазил и художественото си очарование от 19 в. Разглеждане на града: бул. Кур Мирабо, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рене, пл. Албертас, часовниковата кула, кметството, катедралата Св. Спасител. Нощувка в района на Кан/Ница.

12 Ден: 500 км
Кан - Ница – Монако –Монте Карло – Верона
Закуска. Разглеждане на Кан: Разходка по крайбрежния Булевард Кроазет, Фестивалния Дворец, Алеята на славата. Разглеждане на Ница: Площад Масена, Променад Дез Англе. Тур. програма в Монако: Океанографския Музей на Жак-Ив Кусто, Катедралата с гроба на Грейс Кели, Двореца на Фамилия Грималди. Разглеждане на Монте Карло: Част от трасето на Формула 1, което преминава през Монако с трудния завой Фибата, Казиното, Гранд хотел Париж и Ботаничаския Парк. Отпътуване за Италия. Нощувка в района на Верона.        .

13 Ден: 480 км
Верона – Загреб
Закуска. Тур. програма във Верона, града на Ромео и Жулиета: Арена Ди Верона - Амфитеатър от 2 в., Площадите: Ербе (на Тревите), Синьорията, Къщата на Жулиета, Крепостта Кастел Векио. Отпътуване за Загреб, столицата на Хърватия. Настаняване в хотел. Нощувка в Загреб

14 Ден: 800 км
Загреб – София
Закуска. Разглеждане на Загреб: туристическа програма в историческата част на Загреб (Горни Град - Градец и Каптол), бароковия епископски дворец и Катедралата със статуята на Дева Мария с 4-те ангела, каменната порта, площад Св. Марк с едноименната църква, площад Св. Катерина с най-красивата барокова църква в Загреб, площад Бан Йосип Йелачич. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Цена:
1495 лв. – на човек в двойна стая
1445 лв. – за трети човек
1295 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
1795 лв. – за единична стая

Включва:
•        Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с климатик, минибар, DVD
•        13 нощувки със закуски в хотели 2* или 3*: 1 - в Словения; 1 - в района на Страсбург, 5 - в Париж; 1 - в района на Мон Сен Мишел, 1 - в района на Бордо, 1 – в района на Монпелие, 1 - в района на Кан/Ница, 1 - в района на Верона, 1 – в Загреб
•        Тур. програма, екскурзоводско обслужване

Не включва:
•        Мед.застраховка на ЗК „Уника” за 10000 евро: 14 лв. до 65 г., 19 лв. до 70 г., 26 лв. до 75 г., 30 лв. до 80 г., за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК „Уника”;
•        Музейни такси и билети за корабчета: около 130 евро (виж Музеи)
•        Доплащане за трансфер при мин. 17 туристи: Бургас-София-Бургас – 70 лв., Сливен-София-Сливен – 60 лв., Ст.Загора – София – Стара Загора - 50 лв., Пловдив –София –Пловдив 30 лв.
•        Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 495 лв.

Отстъпки:
•        За ранни записвания до 70 дни преди датата на отпътуване – намаление 6%
•        За ранни записвания до 60 дни преди датата на отпътуване – намаление 5%
•        За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване – намаление 4%
•        За ранни записвания до 30 дни преди датата на отпътуване – намаление 3%
•        За група над 6 туриста - намаление 3%
•        За клиенти, пътували поне веднъж с Интер Травел Сървиз- 2%
•        За клиенти, които се записват в събота в офисите на Интер Травел сървиз – 2%
Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!

Допълнителна информация:
•Валута: 1 лев= 0.5112 eвро
•Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г.- международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
•Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
•Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването
•Допълнителните услуги:
•        Застраховки – стойността им се определя в зависимост възрастта на туриста и се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията
•        Групово посещение на Айфеловата кула (при мин.20 туристи)– с цел да се предотврати чакане по опашките се изисква предварителна резервация, която туристите могат да заявят при записване и да заплатят при доплащане (18 евро за възрастен, 17 евро от 12 г. до 24 г., 14 евро до 11 г. -включва билет до 3то ниво и такса резервация) след окончателно потвърждение от нас за събран мин.брой туристи за провеждане на екскурзията и след като имаме потвърждение за посещение на кулата, тъй като е необходим определен предварителен срок за групова заявка.
•        еднодневна екскурзия по долината на р. Лоара, Шамбор и Блоа - 25 евро при мин.20 туристи , в цената не са включени входните такси- плащат се на място
•        еднодневна екскурзия до Фонтенбло - 15 евро при мин. 20 туристи, в цената не е включена входна такса
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
•"ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ" ООД, притежава удостоверение за туроператорска дейност № 04992 / 12.08.2002 год., Застраховка “Отговорност на Туроператора” P1113008109740080790 в ЗД „БУЛ ИНС”, адр. гр. София, бул. „Джеймс Баучер” №87,тел.02 968 19 68
Цена: 1 495 лв.
Туризъм » Екскурзии в чужбина
гр.София / Област София
Контакти
Лице за контакти: Inter Travel Service
Телефон: 9880006
Запитване
 
Антиспам код
Генерирай нов код
Накратко за обявата
Обява № C7203
Видяна: 4 пъти
Публикувана: 16.07.2018
Валидна до: 30.08.2018 (още 12 дни)
Тип: Безплатна обява
Моля, използвайте съвестно следващата опция в случай че текущата обява е невалидна, в грешна категория или е с некоректно съдържание:
Маркирай обявата като проблемна
Обяви | Условия за ползване | Публикувай малка обява | Помощ | Партньори | Контакти
© 2011-2018 ПЪТЕКИ.БГ ЕООД. В сайтът се използват графични елементи от Sanscons и Tango icons.
Всички права запазени.
Автомобили
Имоти
Работа
Фирми и организации
Екскурзии и почивки
Хотели
Заведения
Малки обяви